info[at]oguzhanavci.com

Sanal Eşyaları Hissettirecek Sanal Gerçeklik Eldiveni Üretildi

18.07.2019

Teknoloji
1487
0
Sanal Eşyaları Hissettirecek Sanal Gerçeklik Eldiveni Üretildi - Oğuzhan Avcı

Yaşanan teknolojik gelişmeler aslında beyinlerimizin kolayca kandırılabildiğini kanıtlar nitelikte. Özellikle Sanal Gerçeklik teknolojisi ile kendimizi dijital dünyaya direkt olarak yansıtabiliyoruz. Ve geliştirilen bu eldiven ile artık sanallığı gerçekmiş gibi hissedebileceğiz.

Scientific Reports'ta paylaşılan bir yazıda Koreli mühendisler tarafından esnek ve hafif bir sanal gerçeklik eldiveni üretildi. Kısaca sanal dünyada "sanal el" kullanmamıza yarayacak olan bu eldiven ile  oyunlar ve diğer teknolojiler için fazlasıyla heyecan verici bir adım.

Bahsi geçen eldiven sanal nesnelerin şeklini tüm detaylarıyla birlikte kişinin parmaklarına gönderiyor. Bu eldiven diğer sanal gerçeklik ürünleri gibi bilgisayara sanal elin hareketlerini komut ile iletmek için sensör kullanıyor ve akütatörler kişinin eline his gönderiyor. Bu sensör, piezoelektrik teknolojisini vasıtası ile parmaklarınızın hareket etmesi ile elektriksel titreşim oluşturuyor. ve bu sayede oluşan küçük hava kabarcıkları kullanıcının bir nesneye dokunduğunu hissettiriyor.

Oğuzhan Avcı

Oğuzhan Avcı

2011 yılından beri Front-End geliştirici olarak çalışmaktayım. Front-End alanında HTML & CSS, Bootstrap, JavaScript, Responsive Web Design, SASS & LESS, UI / UX, Git Versiyon Kontr;...

Yorum Yap