info[at]oguzhanavci.com

Sahte - Fake Fotoğraf Bulma Mobil Uygulaması

23.08.2020

Genel
18096
1
Sahte - Fake Fotoğraf Bulma Mobil Uygulaması - Oğuzhan Avcı

Artık internette dolaşırken gördüğümüz fotoğrafların gerçekliği konusunda şüphe duyuyoruz. Birçok olayda sahte fotoğraf kullanıldığı kanıtlandıktan sonra insanlar gördükleri görsellerin doğruluğunu veya daha önce hangi sitelerde ne zaman kullanıldığını araştırmak istiyor. 

Profil fotoğrafları, haber görselleri vb. gibi durumlarda telefonunuzdan kolayca doğrulama işlemi yapabilirsiniz. Sahte görsel bulmak için öncelikle sorgulamak istediğiniz görseli telefonunuza kaydedin.

 

1- Telefonunuzdan "Tineye.com" sitesine girin ve aşağıda kırmızı okla gösterilen yere basarak indirdiğiniz görseli seçerek yükleyin.

fake / sahte fotoğraf bulma uygulaması mobil

2- Görsel yüklenecek ve site saniyeler içerisinde milyonlarca görseli tarayarak karşınıza aynı veya en yakın görselleri listeleyecek. Bu şekilde üzerinde ufak düzenlemeler yapılmış görselleri de bulabileceksiniz.

Görüldüğü gibi yüklediğimiz görselden 16 adet buldu ve listeledi.

fake / sahte fotoğraf bulma sitesi mobil  sahte görsel bulma uygulaması mobil

Siz de bu basit işlemi uygulayarak karşılaştığınız görsellerin doğruluğunu onaylayıp algı yönetimine alet olmaktan veya kandırılmaktan kurtulabilirsiniz.

Oğuzhan Avcı

Oğuzhan Avcı

2011 yılından beri Front-End geliştirici olarak çalışmaktayım. Front-End alanında HTML & CSS, Bootstrap, JavaScript, Responsive Web Design, SASS & LESS, UI / UX, Git Versiyon Kontr;...

Yorumlar

  • Harun Şenses  (Yorum & Cevap)

    Harun Şenses

    10.01.2022 11:57:23

    🤷‍♀️

    Cevapla

Yorum Yap