info[at]oguzhanavci.com

Mars Macerası Başladı! Perseverance, ilk renkli fotoğrafları gönderdi

20.02.2021

Genel
1270
0
Mars Macerası Başladı! Perseverance, ilk renkli fotoğrafları gönderdi - Oğuzhan Avcı

NASA’nın Mars için görevlendirdiği Perseverance adlı uzay aracı, Kızıl Gezegen olarak adlandırılan Mars’tan renkli fotoğraflar göndermeye başladı. Paylaşılan bazı görüntüler ise uzay aracının Mars yüzeyine değmeden hemen öncesine ait.

30 Temmuz’da uzaya fırlatılan Perseverance, 19 Şubat TSİ 23:55’te Mars’a iniş yaptı.

“Mars’a dakikalar kala”

Twitter hesabından yapılan paylaşımda Mars yüzeyine değmeye dakikalar kala çekilmiş bir görüntü Takımın yıllardır hayalini kurduğu an, şimdi gerçek. Zorlu şeylere cesaret edin Notu ile paylaşıldı.

Mars fotoğrafları

Daha sonra paylaşılan fotoğrafta ise uzay aracının yüzeyde olduğu ve tekerlek kısmının çekildiği bir fotoğraf paylaşıldı. Bu fotoğrafa ise Kayaları severim. Tekerleğimin hemen yanındakilere bakın. Onlar volkanik mi yoksa tortul mu? Hangi hikâyeyi anlatıyorlar? Keşfetmek için sabırsızlanıyorum.Notu düşüldü.

Mars fotoğrafları

İlerleyen saatlerde en net ve en geniş açılı fotoğrafKeşfedilecek çok şey olan açık bir ufuk. Başlamak için sabırsızlanıyorum. Notu ile paylaşıldı. Bizler de bu sayede tarihi bir olaya şahitlik etmiş olduk.

Mars fotoğrafları

7 Ay süren yolculuk sonrası hedefine ulaşan araç, bir zamanlar su olduğu varsayılan Jezero kraterine konumlanmış durumda. Araç, yaptığı araştırmalardan topladığı örnekleri ileriki yıllarda Kızıl Gezegen’e gönderilecek başka bir araç ile tekrar Dünya’ya getirilecek. Bu araştırmalarda hedef mikrobiyal yaşamın izlerine ulaşmak.

Oğuzhan Avcı

Oğuzhan Avcı

2011 yılından beri Front-End geliştirici olarak çalışmaktayım. Front-End alanında HTML & CSS, Bootstrap, JavaScript, Responsive Web Design, SASS & LESS, UI / UX, Git Versiyon Kontr;...

Yorum Yap